Doe een
GRATIS Proefles

CLAIM de
training NU!
Lees meer

Hatha Yoga

Bij Fitnesscentrum Corpus in Dieverbrug Drenthe kan jij wekelijks diverse yogalessen volgen met het Mind & Body abonnement, waaronder ook Hatha Yoga. Met Hatha Yoga leer jij ontspannen door inspanning en werk je aan sterkere en flexibelere spieren. Naast Hatha Yoga kan je ook yogavormen als Power Yoga, Yin Yoga en ClubJoy Yoga volgen.

Wat is Hatha Yoga

Hatha Yoga is één van de oudste yogavormen in de wereld en is ontstaan in India. De houdingen zijn duizenden jaren geleden bedacht om men voor te bereiden op het lang mediteren. De houdingen richtte zich destijds vooral op de organen en spieren. Inmiddels zijn de houdingen uitgebreid en draagt Hatha Yoga ook bij aan het sterker worden in lichaam en in geest. Ook leer je met Hatha Yoga de grenzen op te zoeken en te verleggen zowel mentaal als fysiek. Daarbij werk je met Hatha Yoga aan balans tussen lichaam en geest en het bewust worden van je adem. Hatha Yoga kan dan ook gezien worden als het leren ontspannen door inspanning. Tijdens een les begin je met het zitten in aandacht, vervolgens wordt het lichaam geactiveerd door een rustige warming-up en de zonnengroet. Daarna worden verschillende asana’s (yogahoudingen) bij langs gegaan, ademhalingsoefeningen gedaan en eindigt de les altijd met een ontspanningsoefening. De asana’s bij Hatha Yoga worden zo’n vijf ademhalingen vast gehouden. Hatha Yoga is dan ook een stuk statischer dan Power Yoga, maar wel dynamischer dan Yin yoga.

Wanneer Hatha Yoga

Naast dat Hatha Yoga een positief effect heeft op het mentale aspect, door grenzen te leren herkennen en eventueel te verleggen, heeft Hatha Yoga ook een zeer positief effect op het lichaam. De asana’s dragen bij aan het verbeteren van kracht, flexibiliteit en balans. Uit onderzoek blijkt dat Hatha Yoga ook erg goed is voor de doorbloeding van het lichaam. Ook zit in iedere les nog de traditionele houdingen die bijdragen aan de gezondheid van je organen.

Hatha Yoga bij Fitnesscentrum Corpus

Hatha Yoga bij Fitnesscentrum Corpus wordt altijd gegeven door personeel met voldoende ervaring en de juiste papieren, waardoor jij verantwoord kunt genieten van jouw Yogales. Daarbij wordt het gegeven in een moderne zaal, waarin het licht, muziek en temperatuur goed geregeld kan worden. De zaal is voorzien van vloerverwarming, zodat jij tijdens je eindontspanning niet te snel afkoelt. Tot slot wordt Hatha Yoga altijd gegeven in kleine groepen, zodat er voldoende aandacht is voor ieder individu. Meer weten over Hatha Yoga? Neem dan gerust contact met ons op.

Groepslessen
fixed-col-3-img1

Bij Fitnesscentrum Corpus bieden we verschillende groepslessen aan. Samen sporten is super motiverend en gezellig! Enkele voorbeelden zijn ClubJoy Yoga, Bootcamp, ClubJoy Power, Pilates en SeniorFit

LEES MEER
Fitness
fixed-col-3-img1

Bij Corpus is het mogelijk om individueel aan je doelen te werken. De fitnesszaal biedt je hier volop mogelijkheden voor. En de instructeur helpt je met het behalen van je doel. Lees verder om meer te weten te komen over de mogelijkheden

LEES MEER
Gezond afvallen
fixed-col-3-img1

Zonder crashdieet en met gewoon brood, aardappelen en pasta eten vet verbranden en/of afvallen......dat kan! Een voorwaarde: je moet wel gemotiveerd zijn....wij zijn dan graag je coach op weg naar een gezonde lifestyle. Laat via de contactpagina je gegevens achter of bel voor meer informatie!

LEES MEER

Bodysupport Voedingsprogramma

Verander je lifestyle door genoeg te bewegen en gezond te eten! Met het programma van Body Support ga jij gegarandeerd afvallen en vet verbranden. Marvin en Bianca helpen je daar graag bij!

Neem nu contact met ons op Kom weer in shape
logo-ico