Doe een
GRATIS Proefles

CLAIM de
training NU!
Lees meer

Yin Yoga

Bij Fitnesscentrum Corpus in Dieverbrug Drenthe kan jij wekelijks diverse yogalessen volgen met het Mind & Body abonnement, waaronder ook Yin Yoga. Met Yin Yoga leer jij te ontspannen en creëer je meer lengte in je bindweefsels. Naast Yin Yoga kan je ook yogavormen als Power Yoga, Hatha Yoga en ClubJoy Yoga volgen.

Wat is Yin Yoga

Met Yin Yoga bereik jij dingen die je niet met andere yogavormen kunt bereiken. Yin Yoga zorgt voor fysiek en mentaal herstel. Omdat je langer in een yogahouding zit of ligt, terwijl je je spieren ontspant, bereik jij je diepere bindweefsels. Bindweefsels zitten in ons hele lichaam en is veel stugger dan bijvoorbeeld spieren, toch zijn bindweefsels minstens zo belangrijk voor ons lichaam. Met bindweefsels wordt hierin bedoeld: spieraanhechtingen, tussenwervelschijven, pezen en weefsels rondom de organen . Ook is bindweefsel te vinden bij de bloedvaten en zenuwen. Door dagelijkse belasting en trauma’s kan dit bindweefsel verstijven. Enkel in passieve vorm kan dit bindweefsel versoepeld worden. Naast dat het erg goed is voor het lichaam en inspeelt op het herstellend vermogen op het lichaam heeft Yin Yoga ook een zeer positief effect op het mentale gedeelte. Doordat je langer in de houding licht, je spieren ontspand en rustig ademhaalt heeft Yin Yoga een meditatieve werking. Hierdoor verlaat jij geheel ontspannen de zaal, na een Yin Yoga les.

Wanneer Yin Yoga beoefenen

Yin Yoga is een yogavorm die erg goed kan helpen bij klachten in bijvoorbeeld heupen, rug, nek en schouders. Dit zijn plekken die vaak te maken hebben met zware belasting en waar trauma’s vaak blijven zitten in het bindweefsel. Yin Yoga kan in dit geval een herstellend effect hebben. Ook help Yin Yoga bij het leren ontspannen. Ervaar je veel stress, dan is Yin Yoga dus ook echt een aanrader. Ook wordt Yin Yoga aangeraden aan mensen die veel (zwaar) fysiek trainen. Het is vaak beter om op je rust dag Yin Yoga te doen, dan om helemaal niets te doen, omdat Yin Yoga bijdraagt aan dat herstellend vermogen van jouw lichaam.

Yin Yoga bij Fitnesscentrum Corpus

Yin Yoga bij Fitnesscentrum Corpus wordt gegeven door goed opgeleid personeel met ervaring. Daarbij wordt Yin Yoga altijd in kleine groepen gegeven, dit zorgt ervoor dat er voldoende persoonlijk aandacht is voor iedereen. Daarbij wordt Yin Yoga gegeven in een ruime zaal met goede voorzieningen. De vloerverwarming in de zaal, zorgt ervoor dat je het warm houdt tijdens het ontspannen.

Groepslessen
fixed-col-3-img1

Bij Fitnesscentrum Corpus bieden we verschillende groepslessen aan. Samen sporten is super motiverend en gezellig! Enkele voorbeelden zijn ClubJoy Yoga, Bootcamp, ClubJoy Power, Pilates en SeniorFit

LEES MEER
Fitness
fixed-col-3-img1

Bij Corpus is het mogelijk om individueel aan je doelen te werken. De fitnesszaal biedt je hier volop mogelijkheden voor. En de instructeur helpt je met het behalen van je doel. Lees verder om meer te weten te komen over de mogelijkheden

LEES MEER
Gezond afvallen
fixed-col-3-img1

Zonder crashdieet en met gewoon brood, aardappelen en pasta eten vet verbranden en/of afvallen......dat kan! Een voorwaarde: je moet wel gemotiveerd zijn....wij zijn dan graag je coach op weg naar een gezonde lifestyle. Laat via de contactpagina je gegevens achter of bel voor meer informatie!

LEES MEER

Bodysupport Voedingsprogramma

Verander je lifestyle door genoeg te bewegen en gezond te eten! Met het programma van Body Support ga jij gegarandeerd afvallen en vet verbranden. Marvin en Bianca helpen je daar graag bij!

Neem nu contact met ons op Kom weer in shape
logo-ico